Lenovo lansează noile desktopuri de gaming Lenovo™ Legion în România

LENOVO a anunțat lansarea pe piața din România a trei dispozitive noi și performante care vin în completarea gamei de produse Lenovo Legion™ – desktopurile Lenovo Legion Y920, Y720 și Y520, certificate VR-ready. Împreună, cele trei modele Lenovo Legion oferă pasionaților de jocuri PC un nivel ridicat de personalizare și performanță .
Feedback-ul primit din partea comunității a contribuit la modul în care au fost dezvoltate aceste noi modele. Pasionații de jocuri au spus de nenumărate ori că viteza și performanța sunt principalele atuuri. De aceea, aceste sisteme Lenovo Legion au fost construite de la zero, având performanța și viteza drept elemente reprezentative. Dispozitivele sunt concepute să ruleze cu ușurință cele mai exigente jocuri, de la jocurile Action RPG de top la platformerele indie.

Lenovo Legion Y920 Tower: Gaming la superlativ

Noul desktop Lenovo Legion Y920 Tower este certificat VR-ready și a fost conceput pentru cei mai pasionati gamerii pe PC. Acest sistem complet este prevăzut cu procesoare Intel® Core™ i7-7700K quad-core de a 7-a generație, fiind capabil să ruleze chiar și cele mai solicitante jocuri, de la cele din categoria first-person shooter (FPS) la simulatoarele spațiale, la o viteză optimă și fără întreruperi. De asemenea, acest desktop este echipat cu o placă video până la NVIDIA® GeForce® GTX 1080 8GB, una dintre cele mai performante plăci grafice de pe piață. Aceasta oferă imagini excepționale și permite sistemului să facă față versiunilor viitoare ale celor mai populare jocuri din prezent. Mai mult, desktopul Lenovo Legion Y920 Tower este echipat cu o memorie DDR4 CORSAIR® VENGEANCE® LPX de 32GB și sistem opțional de răcire integrat Asetek®, pe bază de lichid, ambele oferind posibilitatea de overclocking. Acest lucru susține creșterea stabilității frame rate, reducerea nivelului de zgomot al sistemului și a solicitării asupra plăcii de bază.

Lenovo Legion Y720 Tower: Profită la maxim de pasiunea ta

Desktopul Lenovo Legion Y720 Tower, certificat VR-ready, le oferă jucătorilor o performanță pe care se pot baza. Prevăzut cu procesor până la Intel Core i7-7700 de a 7-a generație, memorie opțională de 16GB Intel Optane™ pentru un timp de răspuns rapid, precum și placă grafică până la NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB, sistemul Lenovo Legion Y720 Tower oferă un pachet esențial de procesare și grafică și rulează cele mai solicitante jocuri.

Lenovo Legion Y520 Tower: Pentru pasionații de jocuri care vor să treacă la PC

Lenovo Legion Y520 Tower, certificat VR-ready, este construit pentru pasionații de jocuri pe consolă care doresc să testeze lumea jocurilor pe calculator. Acest sistem pune pe primul loc grafica și viteza de procesare necesare și reprezintă un mijloc excelent pentru a face primii pași în lumea jocurilor PC. Dispozitivul include suport pentru redarea live a jocurilor cu ajutorul Mixer, DirectX® 12, un frame rate nerestricționat și aspect format lat 21:9. În plus, Legion Y520 Tower permite utilizatorilor să rămână conectați cu prietenii prin Xbox Live®. Toate acestea sunt completate de placa grafică până la NVIDIA GeForce GTX 1060 și un procesor până la Intel Core i7-7700 de a 7-a generație. De asemenea, desktopul Lenovo Legion Y520 Tower este integrat cu Lenovo Entertainment Hub, o aplicație care asigură accesul la un catalog vast de coduri pentru jocuri video optimizate cu tehnologia VR pentru anumite jocuri FPS.1 Dispozitivul poate fi upgradat ușor pentru utilizatorii care doresc să modifice anumite componente, ceea ce face ca Lenovo Legion Y520 Tower să fie un mijloc ideal pentru gamerii care vor să facă cunoștință cu lumea jocurilor pe calculator.

    Lenovo anunță disponibilitatea noilor tablete Tab 4, împreună cu accesoriile dedicate copiilor, pe piața din România. Tab 4 este o gamă de dispozitive cu design elegant, care oferă o performanță optimă corespunzătoare nevoilor fiecărui membru al familiei. Modelele Lenovo Tab 4, în versiunile cu diagonală de 8’’ și 10’’, au un design atractiv […]

 

Lenovo a anunțat atingerea a 42 de noi benchmark-uri record la nivel mondial pentru portofoliul ThinkSystem, integrat cu cele mai noi procesoare scalabile Intel® Xeon®. Portofoliul de soluții ThinkSystem este conceput pentru a ajuta clienții să genereze o reducere a complexității și să facă față celor mai solicitante sarcini de lucru.

Noul portofoliu ThinkSystem reunește cele mai performante sisteme din întreaga industrie sub un brand unic care include servere, sisteme de stocare și de rețea. Portofoliul ThinkSystem se poate adapta la nevoile IT în continuă schimbare, reducând în același timp complexitatea și costurile generate de sistemele IT tradiționale. Cel mai recent portofoliu de servere Lenovo include 14 servere cu capacitate mare de configurare, oferite în formatele rack și tower, platforme de importanță critică, „dense” și „blade”, precum și sisteme noi hiperscalabile. Astfel, clienții au posibilitatea de a-și simplifica infrastructura IT, ceea ce conduce la un nivel ridicat de servicii ale operațiunilor centrului de date care se reflectă direct în dezvoltarea afacerii. Mai mult, clienții nu trebuie să se teamă de incompatibilitatea între diferite tehnologii sau de incapacitatea de a scala tehnologia pe măsură ce volumul de lucru se modifică. Lenovo a conceput portofoliul ThinkSystem pentru a fi compatibil cu echipamentele în care organizațiile au investit deja, fără a fi necesară o re-proiectare totală a centrului de date.

Lenovo a adăugat șapte soluții noi care acoperă servicii precum cloud, big data, analytics și baze de date, care sunt susținute de noile servere ThinkSystem și a prezentat două soluții noi Intel® . Aceste soluții enterprise sunt concepute să ofere valoare adaugată clienților prin utilizarea inovațiilor Lenovo în materie de performanță și fiabilitate a serverelor, precum și a colaborării cu parteneri lideri din industria de software.

Performanță dezlănțuită: ThinkSystem se plasează pe primul loc în 42 de teste de referință pentru performanță

În afară de reducerea complexității și eficientizarea operațiunilor, clienții doresc din ce în ce mai mult să obțină rezultate mai bune de la investițiile realizate, dar și să aibă mai multă încredere că partenerul lor de tehnologie o să livreze performanța și disponibilitatea necesare pentru a rula sarcini de lucru solicitante și în continuă evoluție, precum Serverul Microsoft SQL. Valorificând reputația îndelungată de furnizor de servere x86 lider din perspectiva fiabilității și gradului de satisfacție a clienților, noile servere ThinkSystem de la Lenovo au obținut 42 de recorduri mondiale pentru performanță.

Benchmark-ul TPC-E utilizează o bază de date pentru a modela o firmă de brokeraj cu clienți care generează tranzacții în domeniul comercial, solicitări despre conturi și cercetări de piață. Lenovo este prima companie care a depășit bariera de $100 USD/tranzacție pe secundă per benchmark E (tpsE) stabilită prin TPC-E, cu $93,48 USD/tpsE2 și cu 16% sub nivelul minim anterior de $111,65 USD/tpsE3. Pe lângă obținerea celei mai mici valori $USD/tpsE, Lenovo a avut și cea mai bună performanță TPC-E pentru oricare sistem de tipul 2-socket cu 6.598,36 tpsE2. Acest benchmark arată modul în care clienții își pot reduce costurile generale, obținând în același timp performanța necesară pentru a procesa tranzacțiile propriilor clienți. În afara recordului mondial obținut pentru SR650 în baza TPC-E, Lenovo a realizat și un record mondial în baza TPC-H pentru SR950. Benchmark-ul™ TPC H (TPC-H) este un parametru privind asistența decizională. Acest benchmark ilustrează sistemele de asistență decizională care examinează volume mari de date, execută interogări cu un grad ridicat de complexitate și oferă răspunsuri la întrebări critice din domeniul business. Lenovo a publicat cel mai bun rezultat în ceea ce privește performanța înregistrată vreodată în baza benchmark-ului TPC-H™ negrupat la o scară de 10.000GB. Serverul ThinkSystem SR950 a obținut următorul scor: 1.336.109,6 QphH™ @10.000GB (solicitări pe oră H) la $0,92 USD / QphH @10.000GB.

De asemenea, Lenovo s-a bucurat de succes și în susținerea clienților de pe piața financiară, livrând 26 de benchmark-uri STAC-M3 în materie de leadership pentru serverele ThinkSystem SR950 și ThinkSystem SR650. Benchmark-urile STAC-M3 măsoară sarcinile de lucru solicitante în analitice de serii cronologice. Sistemul ThinkSystem SR950 a stabilit recorduri mondiale la 9 din cele 15 standarde obligatorii, precum și la două dintre standardele opționale STAC-M3 ‘big-memory’ Shasta. Unul dintre aceste rezultate a fost de aproape două ori mai mare comparativ cu scorurile anterioare obținute în baza benchmark-ului STAC-M3 Shasta .

De asemenea, serverul ThinkSystem SR650 a stabilit recorduri mondiale și la 15 din 17 standarde privind timpul de răspuns mediu prin rularea suitei STAC-M3 Antuco, comparativ cu rezultatele publicate anterior pentru serverele de tipul single-node 2 socket care rulează sistemele Kx kdb+ baza de date. Rapoartele privind benchmark-ul STAC-M3 pentru serverele SR950 și SR650 sunt disponibile public. Serverul Lenovo ThinkSystem SR650 a stabilit un nou record mondial în ceea ce privește performanța la categoria single node 2-socket cu parametrul SPECmpiM_base2007 din cadrul suitei MPI M2007 a Benchmark-ului SPEC MPI 2007 .

Mai mult, Lenovo a stabilit recorduri mondiale devenind lider și la standardele de referință SPECvirt_sc20135 pentru serverul de tipul 2 socket și SPECjbb2015 pentru serverele de tipul 1, 2, 4, și 8 socket. Aceste rezultate prin care Lenovo a stabilit recorduri mondiale prin teste de referință demonstrează angajamentul asumat de companie în livrarea performanței pe care clienții o așteaptă de la serverele în care au investit, dar și în oferirea de sisteme flexibile cu fiabilitate ridicată.

“Rezultatele reconfirmă angajamentul Lenovo de a revoluționa piața și de a oferi un nivel de protecție a investiției fără precedent pentru clienți”, a declarat Kirk Skaugen, Președintele Lenovo Data Center Group. “Cele 42 de recorduri mondiale obținute în urma testelor de referință pentru portofoliul ThinkSystem care include cele mai noi procesoare scalabile Intel® Xeon®, dar și poziția de lider în topul furnizorilor de servere x86 din perspectiva fiabilității și gradului de satisfacție a clienților, ne consolidează capacitatea de proiectare tehnologică și capacitatea de a ne sprijini clienții pe măsură ce aceștia își transformă activitatea”.

Lenovo se alătură programului Intel® Select

Lenovo a anunțat și participarea la Programul Intel Select, care reprezintă un nou set de soluții marca Intel care rulează prin intermediul procesoarelor Intel® Xeon® Skylake-SP și vizează volumele de lucru complexe cu care se confruntă centrele de date în prezent. Acestea asigură clienții că primesc o soluție la nivelul standardului industriei, simplificând și accelerând în același timp procesul de selectare, implementare și optimizare a infrastructurii de centre de date pentru a rula anumite sarcini de lucru. Conceptul Validat Lenovo pentru VMWare vSAN și Conceptele Validate Lenovo pentru serverul de înaltă performanță Microsoft SQL Server OLTP vor fi disponibile începând cu octombrie 2017.

“Portofoliul de servere Lenovo ThinkSystem obține 42 de noi standarde care sunt recorduri la nivel mondial. Rezultatele obținute sunt o dovadă excelentă a inovației și proiectării tehnologice a serverelor ThinkSystem ale Lenovo”, a declarat Kim Stevenson, Senior Vice President, Data Center Infrastructure Business în cadrul Lenovo. “Numărul impresionant și diversitatea acestor standarde demonstrează angajamentul Lenovo față de inovație și generează valoare pentru clienții noștri, permițându-le să ruleze cele mai solicitante sarcini de lucru și aplicații”.

Despre STAC

Securities Analysis Technology Center (STAC) este o companie care coordonează o comunitate numită STAC Benchmark Council (Consiliul de stabilire a standardelor STAC). Acesta constă în peste 300 de instituții financiare și 50 de organizații de furnizori al căror scop este de a explora provocările tehnice și soluțiile în ceea ce privește serviciile financiare și de a dezvolta benchmark-uri în materie de tehnologie care sunt utile organizațiilor financiare. Firmele de utilizatori includ cele mai importante bănci globale, case de brokeraj, case de schimb, fonduri speculative, companii de negociere în nume propriu și alți participanți de pe piață. Firmele de furnizori includ producători inovatori de procesoare, servere, sisteme de stocare și rețea, precum și furnizori de software pentru piața orizontală și specialiști verticali. Benchmark-urile STAC-M3 sunt guvernate de companiile utilizatori care fac parte din STAC. Raportul privind standardele de referință STAC-M3 pentru SR950 este disponibil publicului.

Despre TPC.ORG

TPC este o corporație non-profit înființată pentru a defini standardele de referință pentru procesarea tranzacțiilor și pentru baze de date, precum și pentru a disemina date privind performanța TPC care sunt obiective și verificabile către industrie.

Resurse suplimentare

Pentru mai multe informații despre rezultatele privind performanța serverelor ThinkSystem Lenovo și standardele de referință, vizitați http://lenovopress.com/LP0698.

Rezultatele menționate sunt actualizate la 11 iulie 2017. Pentru a vizualiza toate rezultatele TPC, vizitați http://www.tpc.org. Disponibilitatea maximă a soluțiilor pentru acest rezultat de referință TPC-E* este 19 octombrie 2017. Urmăriți detaliile în ceea ce privește acest rezultat la http://www.tpc.org/4080.

  • Realitate augmentată cu Star Wars: Jedi Challenges
  • Realitate virtuală de la Microsoft cu ajutorul căștii Lenovo Explorer
  • Cu noul Moto X, experiența Amazon Alexa poate fi accesată fără să fie necesară deblocarea smartphone-ului
  • Portabilitatea și confortul unui PC-tabletă se îmbină cu beneficiile unui asistent personal într-un singur dispozitiv util, Tab 4 Home Assistant
  • Laptopul se transformă datorită tehnologiilor avansate aduse de Yoga™ 920s, precum suportul activ pentru pen, funcția de recunoaștere vocală Cortana® îmbunătățită cu microfoane pentru funcționare la distanță și autentificare biometrică

 

La sfarsitul lunii august Lenovo a prezentat la  Berlin  cinci noi dispozitive inteligente, oferindu-le utilizatorilor o gamă amplă de produse care aduc cele mai atractive tehnologii inovatoare, precum inteligența artificială (AI), realitatea augmentată (AR) și virtuală (VR).

Datorită prețurilor accesibile, noile dispozitive asigură accesul consumatorilor obișnuiți la tehnologii revoluționare. Casca Mirage AR, casca Explorer Mixed Reality, smartphone-ul Moto X, tableta Tab 4 Home Assistant și laptop-ul convertibil Yoga 920, disponibil și într-o ediție specială, oferă un număr nelimitat de metode prin care utilizatorii se pot bucura de o experiență de și mai personalizată. Mai mult, noul laptop convertibil Yoga 720 de 12 inchi, laptopul detașabil Miix 520 Windows® 10 și monitorul ThinkVision P27u extind gama Lenovo de dispozitive conexe PC-urilor cu și mai multe opțiuni.

Star Wars: Jedi Challenges

Puteți obține informații despre acest produs aici.

Lenovo Explorer

Abordarea Lenovo față de parteneriate, construirea de noi experiențe pe baza mai multor dispozitive și conținutul complet nou ne diferențiază față de alți producători și considerăm că ne va conduce spre o experiență mai bună, care schimbă regulile jocului. Alături de Microsoft, construim o nouă lume virtuală cu cască Lenovo Explorer Mixed Reality, care le oferă utilizatorilor și acces la peste 100 de aplicații certificate VR. Lenovo Explorer este conceput ca o extensie naturală și accesibilă a PC-ului consumatorilor: oferă acces la Microsoft Office, la navigarea online sau permite urmărirea de emisiuni într-un mediu virtual, acasă sau la birou. În plus, utilizatorii se pot juca jocuri VR, pot explora locuri noi cu ajutorul tururilor virtuale și pot intensifica experiența de redare a videoclipurilor cu ajutorul tehnologiei 3D, cu imagine de 360 de grade și calitate 4K. Dispozitivul se instalează în doar câteva minute cu ajutorul unui cablu conectat la PC.

Asistentul digital mobil îmbunătățit – noul Moto X

Este timpul să spunem din nou “hello moto x”. A patra generație de telefoane Moto X integrează o cameră mai inteligentă a cărei funcție merge mai departe de simpla captare a imaginilor. Opțiunea Landmark Detection transformă camera telefonului Moto X4 în instrumentul cu care priviți lumea. Atunci când direcționați camera spre un obiect, telefonul vă va întreba dacă doriți să aflați informații despre ceea ce vedeți. Selfie-urile se pot anima cu funcția de Realitate Augmentată (AR) care permite adăugarea de animații imaginilor sau videoclipurilor captate. Cel mai nou model Moto X este și primul smartphone Motorola care integrează Amazon Alexa și, astfel, oferă mai multe opțiuni atunci când utilizatorii doresc să aleagă un asistent digital pentru dispozitivele mobile.1

Experiența Amazon Alexa2 integrată în Moto X este disponibilă chiar și fără să fie nevoie de deblocare, astfel că funcțiile și beneficiile oferite de Alexa sunt întotdeauna la îndemână. Noul Moto X4: transformă inteligența smartphone-ului.

Transformă tableta – Pachetul Lenovo Home Assistant

Alexa transformă alte dispozitivele în produse mai inteligente, fiind acum disponibilă pe tabletele Lenovo. Seria Tab 4, dedicată familiilor, a devenit și mai versatilă datorită pachetului Home Assistant activat de Alexa. Comenzile vocale pot fi utilizate pentru accesarea de pe tabletă a platformelor de știri, informațiilor meteo sau a calendarului. De asemenea, utilizatorii pot face mai multe folosind doar comenzile vocale: cumpărături online, reda muzică sau pot controla alte dispozitive inteligente din casă. Astfel, tableta cu ecran de 10 inchi sau 8 inchi oferă toate informațiile de care utilizatorii au nevoie.

Pachetul Home Assistant echipează Tab 4 cu aplicația Home Assistant, un difuzor puternic de trei watti și funcție de detectare a vocii de la distanță datorită celor două microfoane, permițând folosirea comenzilor vocale și ascultarea rezultatelor de la o distanță de trei metri în orice direcție. Pentru a beneficia de acest nivel de personalizare, Tab 4 trebuie introdusă în Home Assistant Pack, iar ecranul va trece la interfața Home Assistant. Cu o greutate de doar 320 de grame, tableta poate fi luată oriunde, iar pachetele opționale Kid’s Pack și Productivity Pack permit efectuarea mai multor acțiuni cu un singur dispozitiv. În afară de a oferi opțiunea de a se transforma într-un asistent inteligent, Tab 4 oferă și un pachet pentru copii (Kid’s Pack) care include un dispozitiv 2-în-1, o tabletă pentru copii și Pachetul pentru Productivitate pentru a beneficia de mai multe posibilități.

Yoga 920 cu pen, comandă vocală și elemente biometrice

PC-ul nu mai înseamnă doar personal computing, definit ca interacțiunea care are loc printr-un schimb unilateral de la utilizator la dispozitiv. Acum, PC-ul înseamnă personalized computing, iar funcția de învățare AI face ca acesta să fie conștient de contextul în care se află utilizatorii. Cu această abilitate, dispozitivul poate anticipa nevoile și poate interacționa cu utilizatorul în diverse moduri. Convertibilul Yoga 920 integrează o funcție nouă bazată pe smart pen, recunoaștere vocală de la distanță2, opțiuni de realitate mixtă3, securitate bazată pe elemente biometrice și alte instrumente.

Întrucât mulți utilizatori doresc în continuare să folosească o tastatură sau un pen, Yoga 920 oferă opțional Lenovo Active Pen 2 cu Windows Ink™, un instrument cu 4.096 de niveluri de sensibilitate a vârfului pentru a desena și lua notițe fără un decalaj vizibil. Mai mult, funcția de recunoaștere vocală, o tehnologie specifică smartphone-urilor și  boxelor inteligente, este oferită de Yoga 920 cu ajutorul Cortana. Acum, dispozitivul recunoaște comenzi vocale în modulul standby și de la o distanță de până la 4 metri2 pentru ca utilizatorii să poată adăuga articole în lista de cumpărături, să trimită un email, să navigheze pe web, să urmărească livrarea coletelor, să lanseze o aplicație și multe altele. Cortana utilizează chiar și AI pentru a învăța de la proprietarii dispozitivului, astfel că Yoga 920 devine mai inteligent în timp. Dispozitivul îmbină puterea unui procesor precum Intel® 8th Gen™ Quad Core™ i7, a sistemului de operare Windows® 10 cu elemente vizuale uluitoare datorită unui ecran tactil 4K IPS aproape fără ramă, delimitat de un cadru de 13,9 inchi. Cu o greutate de doar 1,37 kg, acest dispozitiv convertibil cu patru moduri se transformă la 360°, din laptop în tabletă.

Mai mult, dispozitivul Yoga 920 este disponibil în ediție limitată cu modele de carcasă Gorilla® Glass: Yoga 920 Vibes, care include un design vizual care imită vibrația, Yoga 920 Ediție Specială Star Wars Rebel Alliance și Yoga 920 Ediție Specială Star Wars Galactic Empire4.

Utilizatorii care doresc să vizualizeze conținutul pe un ecran mai mare pot sincroniza laptopul cu noul monitor ThinkVision P27u. Acesta este echipat cu un ecran 4K fără margini, care redă culorile cu o acuratețe profesională și cu un timp de răspuns rapid, fiind dotat cu conexiuni USB Tip C și flexibilitatea unui suport complet funcțional care poate suporta un sound bar opțional.

De asemenea, Lenovo a anunțat și Yoga 720 cu ecran de 12 inchi, cel mai portabil și compact model Yoga 720 de până acum, cu o grosime de 0,62 inchi și o greutate de 1,4 kilograme. Acesta oferă și opțiuni precum Active Pen, cititor de amprente și asistentul digital Cortana. Dispozitivul detașabil Miix 520 cu Windows 10 le oferă utilizatorilor de dispozitive mobile metode intuitive de a crea conținut cu ajutorul stiloului digital Lenovo și camera opțională WorldView pentru imagini 3D.

Lenovo a prezentat, în cadrul evenimentului Tech World Transform, o nouă serie de dispozitive și servicii pentru companii care susțin transformarea mediului de business. Noul ThinkStation P320 Tiny oferă certificare Independent Software Vendor (ISV) pentru a asigura faptul că aplicațiile de importanță critică ale clienților rulează fără probleme pe un dispozitiv incredibil de mic, cu un volum de doar un litru. Oferta Lenovo PC as a Service (PCaaS) include un model de abonament complet personalizabil, cu preț fix, care combină elementele hardware și serviciile într-o singură soluție. Conceput pentru a elimina efortul de cumpărare, transportare și administrare a echipamentelor IT, PCaaS îmbunătățește eficiența ciclului de viață al produsului și reduce costul total de proprietate.

ThinkStation P320 Tiny: cea mai mică stație grafică cu certificare ISV din lume

Spațiile grafice devin o investiție tot mai valoroasă din punct de vedere imobiliar, prin urmare este necesar ca acestea să fie la fel de adaptabile și performante în orice spațiu. ThinkStation P320 Tiny folosește la maximum spațiile mici și oferă puterea pe care o aștepți de la o stație grafică. Ușor de configurat și compatibilă cu accesoriile Lenovo ThinkCentre Tiny, P320 Tiny se folosește de puterea oferită de cele mai noi procesoare Intel® Core i și se bazează pe placa grafică NVIDIA® Quadro® Graphics pentru a atinge certificarea ISV și pentru a livra performanța cerută de o gamă de aplicații profesionale. Fie că e vorba de dezvoltarea celor mai noi și inovatoare produse, conceperea unui zgârie-nor la cele mai înalte standarde sau educarea antreprenorilor viitorului, P320 Tiny asigură performanța necesară pentru mediul de business într-un format mic, astfel încât stațiile grafice să funcționeze la capacitate maximă chiar și în cazul spațiilor extrem de limitate.

Procesul de administrare a infrastructurii IT este mai simplu cu PC as a Service

Pe măsură ce noile generații de angajați familiarizați cu tehnologia încep să prioritizeze flexibilitatea dispozitivelor și mobilitatea în mediul de lucru, organizațiile își adaptează modul în care abordează și administrează tehnologia disponibilă la locul de muncă. Orientarea către echipamente IT agile, Choose Your Own Device și sinergia dispozitivelor multiple modelează viitorul nostru în personalized computing. PC as a Service (PCaaS) răspunde la această schimbare prin simplificarea finanțării, transportului, managementului și procesului de radiere a echipamentelor IT prin integrarea lor într-o singură soluție configurabilă cu un preț lunar fix. Companiile pot selecta tablete, laptopuri, desktopuri, stații grafice sau software și servicii, ceea ce oferă utilizatorilor finali acces la o gamă mai largă de dispozitive din care pot alege și permite investițiilor de capital să crească odată cu businessul.

„Spațiul de lucru evoluează și același lucru se întâmplă și cu divizia noastră de PCSD. Segmentul de Commercial Business a fost creat pentru a oferi consumatorilor noștri soluții inovatoare și instrumente care să îi ajute să valorifice transformarea generată de digitalizarea mediului de business”, a spus Christian Teismann, senior vice president & GM, Commercial Business Segment, PCSD. „ThinkStation P320 Tiny și PCaaS sunt doar două soluții din oferta de instrumente pe care o lansăm pentru a ajuta organizațiile IT să se transforme. Computerele vor continua să fie o componentă integrală a viitorului segmentului de personalized computing”.

 

Performanță, fiabilitate și calitate fără precedent sunt beneficiile prin care Lenovo susține transformarea mediului de business

Lenovo a lansat, în cadrul evenimentelor Tech World Transform și ISC High Performance 2017, de la New York, respectiv Frankfurt, un portofoliu de soluții end-to-end pentru centre de date care le permite utilizatorilor să valorifice procesul de digitalizare a mediului de business (“intelligence revolution”) și să creeze un fundament tehnologic puternic care susține instrumentele de transformare a companiilor, cum ar fi analiza datelor, high performance computing (HPC), servicii de cloud hibrid, inteligența artificială și machine learning. Din poziția de lider în ceea ce privește gradul de satisfacție a clienților și a fiabilității serverelor x86, Lenovo introduce cel mai cuprinzător portofoliu de servere, servicii de stocare a de date, rețelistică, software și centre de date din istoria companiei. În același timp, Lenovo lansează două branduri dezvoltate special pentru a consolida poziția de lider la nivelul satisfacției clienților: ThinkSystem și ThinkAgile.

„Anunțurile de astăzi marchează o zi importantă în următoarea etapă a angajamentului Lenovo de a transforma experiența clienților cu centrele de date”, a declarat Kirk Skaugen, Președinte al Lenovo Data Center Group. „Poziția noastră de lider din perspectiva gradului de satisfacție a utilizatorilor serverelor x86 și a fiabilității acestora, noile branduri ThinkSystem și ThinkAgile, precum și noul portofoliu de soluții Lenovo pentru centre de date constituie serviciile cele mai fiabile, agile și performante din industrie. Suntem încrezători că putem oferi clienților capacitatea de a găsi soluții la cele mai mari provocări de business și de a deveni astfel  lideri ai digitalizării în propria lor industrie.”

Viitorul Think: Lenovo regândește centrele de date adaptabile la viitor  

Anul acesta, Lenovo sărbătorește 25 de ani de calitate, performanță și fiabilitate dovedite sub marca Think, iar soluțiile de centre de date ThinkSystem și ThinkAgile oferă organizațiilor resurse flexibile care se pot adapta nevoilor în schimbare ale companiilor. Potrivit unui sondaj recent realizat de IDC în rândul directorilor departamentelor IT și al liderilor în tehnologie, 72% dintre respondenți au confirmat că principalele decizii privind infrastructura IT au ca argument susținerea transformării digitale și dezvoltarea afacerii. În ultimii trei ani, serviciile de cloud hibrid s-au maturizat substanțial, iar arhitecturile definite prin software și infrastructura hiperconvergentă au revoluționat status quo-ul infrastructurii IT din companiile mari. Pentru a răspunde acestor schimbări, clienții se confruntă cu provocări, printre care evoluția strategiilor privind infrastructura și definirea celui mai bun mod de a susține această infrastructură acum și în viitor.

Noul portofoliu ThinkSystem, complet transformat, bazat pe procesoare Intel® Xeon® Scalable, reunește serverele, soluțiile de stocare și sistemele tip networking sub un singur brand unificat, care reprezintă standardul de referință din industrie. ThinkAgile reprezintă un portofoliu cu totul nou de soluții definite de software, construit pe baza platformelor ThinkSystem de la Lenovo: se adaptează nevoilor IT în schimbare

și, în același timp, reduce complexitatea și costurile generate de depozitele de date din sistemele IT tradiționale. Generând rezultate și mai bune atunci când sunt folosite împreună, portofoliile ThinkSystems și ThinkAgile le permit clienților să pună bazele unui centru de date adaptabil la viitor, caracterizat prin:

  • Simplitate: Deseori, clienții consideră că progresul tehnologic și capacitățile IT avansate se asociază cu complexitatea și confuzia. Noul portofoliu ThinkSystem de servere, soluții de stocare și networking le permite clienților să răspundă acestor probleme, oferindu-le capacitatea de a simplifica infrastructura IT. Acest lucru conduce la creșterea nivelului de servicii asociate operațiunilor de centre de date, care se reflectă direct în creșterea afacerii. În același timp, suntem convinși de faptul că clienții nu trebuie să își bazeze alegerea pe teama că ar putea rămâne prizonierii unui furnizor sau că nu ar putea scala tehnologia ca răspuns la un volum de activitate mai mare. Portofoliul ThinkSystem a fost proiectat pentru a se plia perfect pe orice sistem în care organizația a investit anterior, fără să necesite schimbarea completă a arhitecturii centrului de date. ThinkSystem combină tot ce au mai bun Systemx de la IBM și franciza Lenovo ThinkServer într-o soluție unică, bazată pe un număr de peste 150 recorduri ale serverelor x86 la nivel mondial: numărul unu ca grad de satisfacție a clienților și numărul unu ca fiabilitate.
  • Agilitate și flexibilitate: În actualul context competitiv, clienții trebuie să utilizeze rapid informațiile alimentate de date pentru a rafina aplicațiile, iar experiența oferită clientului devine elementul vital într-o lume în care companiile se luptă să descopere noi avantaje competitive pe o piață unde numărul jucătorilor este în continuă creștere. Portofoliul Lenovo ThinkAgile face ca soluțiile integrate să se adapteze acestor nevoi de tehnologie și de afaceri în schimbare, furnizând viteza, managementul simplificat și agilitatea serviciilor cloud, dar păstrând în același timp elementele atât de valoroase ale controlului și guvernanței infrastructurii IT deținute de client. Soluțiile pre-integrate, pre-încorporate și pre-testate furnizează noi capabilități robuste pentru centrele de date ale clienților, inclusiv managementul automat al ciclului de viață, reducerea costurilor totale aferente proprietății și reducerea resurselor IT necesare pentru întreținerea platformei. Aceste soluții includ seria ThinkAgile SX pentru Microsoft Azure Stack, precum și soluțiile ThinkAgile SX de tip rack care integrează lucrul în rețea cu hiperconvergența, oferind astfel clientului o experiență omogenă. Deoarece Lenovo nu este grevat de compatibilitatea cu soluțiile de rețea și stocare deja existente, clienții sunt siguri că pot avansa rapid pe sistemul definit de software și că, în același timp, pot beneficia de integrarea perfectă cu infrastructura deja existentă.
  • Adaptare la viitor: Având în vedere că viteza inovației tehnologice va continua să crească, clienții vor avea din ce în ce mai mult nevoie de flexibilitate pentru a se adapta schimbărilor și de siguranța că infrastructura pe care o implementează astăzi rămâne relevantă pentru nevoile lor viitoare. Am conceput soluțiile ThinkSystem și ThinkAgile, cum ar fi soluțiile de HCP oferite de ThinkSystem SD530, pentru a susține operații diverse, precum aplicațiile extinse de analiza datelor, HCP, inteligența artificială și cele mai largi medii hiperscalabile.

„Avem un lung istoric de colaborare și inovare transformatoare alături de Lenovo”, a afirmat Lisa Spelman, Vice-președinte și Director General la Intel pentru produsele  Intel Xeon. „Introducerea noilor portofolii ale Lenovo, ThinkSystem și ThinkAgile, concepute pentru procesoarele Xeon Scalable, marchează o extindere firească a angajamentului nostru de lungă durată de a oferi clienților soluții de centre de date fiabile  reprezentând nivelul cel mai înalt din industrie, care să le susțină eforturile de a valorifica volumele de operații aduse de sistemele de nouă generație, cum ar fi inteligența artificială, și să furnizeze capabilități de servicii de talie mondială în cadrul infrastructurii proprii și în cloud”.

Disponibilitate

Noile portofolii de soluții, Lenovo ThinkSystem și ThinkAgile sunt disponibile din  vara anului 2017.

 

Lenovo implementează cel mai mare supercomputer bazat pe tehnologia Intel din lume în cadrul Barcelona Supercomputing Center

Infrastructura susține cercetarea orientată spre rezolvarea celor mai mari probleme ale lumii

 

 

Lenovo a anunțat, în cadrul evenimentului International Supercomputing Conference 2017, livrarea și implementarea celui mai mare supercomputer care utilizează noua generație de tehnologii Intel din lume, în cadrul centrului de cercetare Barcelona Supercomputing Center (BSC). Supercomputerul denumit MareNostrum 4, cu o viteză de procesare de 11.1 petaFLOP , va fi găzduit de „cel mai frumos centru de date din lume”, situat în Capela Torre Girona din cadrul Universității Politehnice din Catalonia, Barcelona, Spania și va fi utilizat pentru o gamă largă de demersuri științifice, de la cercetarea genomului uman, bioinformatică și biomecanică, la prognoza meteo și compoziția atmosferică. Acest nou sistem, care va continua să fie dezvoltat și în viitor, ocupă poziția 13 pe cea mai recentă listă TOP500 (top500.org) a celor mai performante sisteme de supercomputing din lume.

„Livrarea, instalarea și optimizarea rapidă a sistemului MareNostrum 4 în cadrul BSC demonstrează puterea Lenovo în ceea ce privește sisteme de supercomputing end-to-end”, a declarat Kirk Skaugen, Președinte al Lenovo Data Center Group. „Valorificând cei 25 de ani de experiență cu sistemele de servere x86, precum și poziția noastră de lider din perspectiva gradului de satisfacție a clienților și fiabilitate, obiectivul nostru este să devenim cea mai mare companie de supercomputing din lume care să ajute la rezolvarea celor mai complicate provocări ale omenirii, prin progresul rapid al tehnologiei și inovației”.

Sistemul este compus din peste 3.400 de noduri de servere Lenovo de ultimă generație, având la bază procesoare Intel® Xeon®, interconectate cu ajutorul a peste 60 de kilometri de cablu de rețea de mare viteză Intel Omni-Path Technology 100 Gb/s. Acesta este cel de-al treilea sistem de tehnologie de vârf HPC instalat de Lenovo în cadrul Parteneriatului pentru Putere de Calcul Avansată în Europa (Partnership for Advanced Computing in Europe, PRACE). Astfel, Lenovo devine cel mai mare furnizor de sisteme tip HPC pentru această comunitate științifică de mare impact, ceea ce consolidează poziția Lenovo drept compania producătoare de supercomputere cu cea mai rapidă creștere din Europa.

„De la laborator la fabrică și până la echipele de implementare de la fața locului, furnizarea unui sistem de o asemenea dimensiune și complexitate necesită un nivel superior de integrare și competențe”, a afirmat Madhu Matta, VP & GM al High Performance Computing and Artificial Intelligence, Lenovo. „Se impune să ne concentrăm pe o experiența holistică a clientului, lucru pe care foarte puține companii sunt capabile să îl ofere”.

Lider HPC global de necontestat 

Din 2014, când a intrat în lista Top500, Lenovo a devenit furnizorul TOP500 cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Lenovo ocupă locul 2 în listă cu 92 de mențiuni și se plasează pe primul loc în supercomputing în China, regiunea cea mai extinsă și cu cea mai mare creștere în domeniul supercomputing-ului din lume, unde are cu 50% mai multe mențiuni față de următorul competitor.

Continuându-și misiunea de a oferi clienților acces la noua tehnologie, Lenovo este în curs de modernizare a  Centrului Global de Inovație HPC de la Stuttgart, Germania, compus din 6.000 de nuclee ale celei mai noi generații de procesoare Intel Xeon și din cele mai noi unități de procesare grafică (GPU) NVIDIA, interconectate printr-o gamă de noduri de mare performanță de la Mellanox și Intel. Centrul de Inovație HPC s-a deschis în luna mai 2015, cu scopul de a colabora cu clienții și de a facilita accesul acestora la cele mai noi tehnologii, precum și de a experimenta cu aceleași sisteme care stau la baza supercomputerului MareNostrum 4 din cadrul BSC, înaintea de livrarea acestora la scară largă. Actualizarea întregului sistem se va finaliza în august 2017.

Un exemplu de proiect de colaborare susținut de Centrul Global de Inovație HPC se regăsește la Universitatea din Birmingham, care a construit un centru de cercetare de marcă denumit Birmingham Environment for Academic Research (BEAR). BEAR este o colecție de resurse IT oferite gratuit comunității din cadrul universității și experților externi acreditați, resurse care permit accelerarea cercetării în mai multe discipline, de exemplu din domeniul științelor vieții, inclusiv secvențierea genomului, sau cercetarea medicală și lingvistică.

„Secvențierea genomului ne poate ajuta să înțelegem mai rapid amploarea și modul de răspândire a unor epidemii importante. Atunci când virusul Zika a lovit cele două continente americane, am avut capacitatea de a răspunde rapid, transportând dispozitive mobile de secvențiere în zonele afectate și generând astfel date cu privire la secvența ADN doar în câteva zile”, a declarat Nick Loman, profesor la Catedra pentru studiul microbian al genomului și bioinformatică din cadrul Universității din Birmingham. „Analiza comparativă a secvenței genomului necesită putere de calcul și capacitate de stocare semnificative. Putem accesa instantaneu sute de unități CPU, mii de Gb de RAM și sute de Tb de spațiu de stocare. Aceasta înseamnă că putem ține pasul cu generarea rapidă a datelor și că putem transmite rapid noile constatări comunității științifice și medicale, contribuind astfel la eforturile de a stopa răspândirea unei epidemii”.

Disponibilitate

Accesul în centrul Lenovo HPC Innovation Center al Lenovo este liber pentru toți clienții cu ajutorul reprezentatului de vânzări sau al partenerului Lenovo.