Reuniunea Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa
Ministrii de Externe din cele 55 de state participante la OSCE s-au intalnit in decembrie 2001, la Bucuresti, la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, moment care a marcat finalul presedintiei romane a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.
Reuniunea de la Bucuresti a fost organizata in conformitate cu deciziile luate la summit-urile de la Helsinki (1992), Budapesta (1994), Lisabona (1996) si Istanbul (1999).
Alaturi de Presedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, la reuniune au participat
Secretarul de Stat al SUA, Colin Powell, Ministrul de Externe al Germaniei, Joschka Fischer, Ministrul de Externe al Rusiei, Igor Ivanov, Comisarul UE pentru Relatii Externe, Chris Patten, Ministrul de Externe al Israelului, Shimon Peres si ministrii de externe din celelalte state participante la OSCE.
Printre participanti s-au numarat Japonia, Coreea de Sud, Thailanda (state care sunt partenere OSCE), cat si Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Maroc si Tunisia (state care fac parte din grupul partenerilor de cooperare).
Participantii au adoptat trei documente: o declaratie politica, o declaratie referitoare la lupta impotriva terorismului si o declaratie despre solutionarea situatiilor din zonele de conflict.
Au fost evaluate progresele in domeniul masurilor de crestere a increderii si securitatii prevazute in Acordurile de la Dayton, care au intrat in vigoare in ianuarie 2002.
Declaratia referitoare la lupta impotriva terorismului a continut prevederi referitoare la necesitatea adoptarii unor prioritati comune si a unui plan de actiune, cat si nevoia de a coordona actiunile OSCE din domeniul luptei impotriva terorismului cu cele de combatere a traficului de persoane sau de droguri.
Reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE a marcat sfarsitul presedintiei romane a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, mandat in care au avut loc evenimente importante.
Cel mai mare success al presedintiei romane a fost redeschiderea misiunii din Cecenia, misiune condusa de un diplomat roman, Alexandru Cornea, ambasador la Kiev.
Revenirea OSCE in Cecenia a avut o semnificatie deosebita, cu atat mai mult cu cat acesta a fost principalul subiect al divergentelor dintre OSCE si Rusia, la reuniunea ministeriala din noiembrie 2000.
Dintre evenimentele care au avut loc in mandatul Romaniei, criza din Macedonia a fost probabil cel mai serios conflict aparut in Balcani dupa Kosovo, intr-un moment in care Federatia Iugoslava (Serbia si Muntenegru) era deosebit de vulnerabila, iar natura etnica a crizei facea ca posibilitatea raspandirii conflictului sa fie foarte mare.
OSCE s-a implicat in definitivarea si semnarea acordurilor de la Ohrid, care au marcat finalul confruntarilor si inceperea procesului de modificare a cadrului legislativ macedonean.
Computerland Romania a asigurat conditiile tehnice optime pentru buna desfasurare a acestui eveniment, profesionalismul de care a dat dovada fiind apreciat atat de Ministerul Afacerilor Externe cat si de Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa.
ComputerLand Romania
Oferim clientilor excelenta si valoare prin produse si servicii de calitate, construind relatii solide pe termen lung, bazate pe incredere si loialitate.
Produse & Servicii
Informatii. Stiri
Contact si Program
Str. Fabrica de Glucoza, nr. 15, sector 2, cod 020331
Bucuresti, ROMANIA
+4 021 206 67 32
+4 021 204 67 33
Email: office@computerland.ro
Program Lucru:
Luni-Vineri: 10:00-18:00